SEO optimizacija

Imate websajt a pretraživači ga ne pozicioniraju dovoljno visoko (bar na prve 2 stranice u pretraživanju), pravo rešenje je optimizacija vaših stranica za web pretraživače , SEO - Search Engine Optimization.

Pretraživači su vrlo važan i kvalitetan izvor posjetilaca, jer dolaze do Vas sa točno upisanim ključnim rečima. Ako imate izrađen web sajt a poseta vam je slaba i pozicija na pretraživačima jako loša, najčešći razlog je taj što Vaš web sajt ili uopšte nije optimizovan ili je loše optimizovan .

SEO optimizacija

Optimizacija sajta je dugotrajan proces u kojem se optimizuje i prilagođava sadržaj sajta kako bi vas pretraživači mogli bolje razumeti što se nalazi na sajtu. Time se povećava broj ciljanih posetilaca koji pretražuju Internet.

Što je uopće cilj optimizacije za pretraživače?

Cilj optimizacije je povećanje ciljane posećenosti web sajta sa pretraživača na način da se sajt besplatno dovede u vrh rezultata pretraživanja čime se i povećava broj kontakata ili direktna prodaja.

Trenutno je Google najjači i najbitniji pretraživač i svi sajtovi se danas manje više optimizuju za njega.

Ako niste na Googlu među prvih 10 rezultata prema ključnim rečima
Vašeg poslovanja, onda kao da i nemate web sajt.

 

SEO optimizacija web sajtova za pretraživače je dio internet marketinga koji se bavi pozicioniranjem web sajta na pretraživačima za ključne reči koje najviše odgovaraju sadržaju sajta.

Svjetske statistike i istraživanja su pokazala da gotovo 90% svih posetitelja  web sajtova upravo dolazi sa pretraživača. Također ukoliko uzmete u obzir da je jedini, najlakši i najbrži način pronaći neku informaciju na internetu koristeći pretraživače, shvatit će te potencijal što znači biti prvi na pretraživačima.

Pretraživači su najkvalitetniji izvor ciljane posećenosti, a ciljana posećenost je ključ uspjeha svakog web sajta.

 

 

 

Što je potrebno za SEO kampanju?

 
Za uspešnu SEO kampanju potrebno je sagledati više različitih faktora koji pomažu u određivanju i pravilnom optimizovanju web sajta. Proces koji se može susresti kod velikog broja SEO kampanja je otprilike ovakav:
 
  • Istraživanje konkurencije i tržišta
  • Istraživanje i primjena ključnih reči (keyworda)
  • Optimizacija na sajtu (on-page SEO)
  • Strukturiranje web sajta i internih linkova
  • Uspješan link building / izrada poveznica
  • Praćenje rezultata i optimiziranje rezultata

 

Komponente Googl-ovog rangiranja

Komponente Googl-ovog rangiranja

 

Elementi SEO optimizacije

Elementi seo optimizacije