Web promocija je internet marketing ili online marketing tj proces promovisanja web sajta, brenda, proizvoda ili usluge putem interneta. Nakon što je web sajt napravljen i SEO optimizovan kreće se u postupak promocije web sajta.

Ne čekajte da se web sajt sam od sebe ispromoviše

Većina sajtova su najobičniji trošak iz razloga što se sajt same od sebe neće ispromovirati. Promocija web sajta je investicija, a ne trošak, stoga investirajte u svoj web sajt i svoj posao.

Svaka web promocija u manjem ili većem obimu ima dvostruku korist
  1. Dobijate ciljane posetioce koji zanima sadržaj Vašeg web sajta, brenda, proizvoda ili usluge
  2. Većim brojem (ciljanih, a i neciljanih) poseta na Vaš web sajt raste Vam i reiting na pretraživačima, a time i bolja pozicija Vašeg web sajta na pretraživačima

Web promocija se radi pojedinačno za svaki web sajt i može trajati mesec dana, tri meseca, šest meseci ili dvanaest meseci. Mi će mo Vam pomoći da odaberete optimalnu kombinaciju za web promociju.

 

Web promociju možemo podeliti na više kategorija

Social media marketing

Social media marketing

Proces promovisanja putem jedne ili više društvenih mreža (Facebook, Instagram)

  • otvaranje profila na nekoj od socijalnih mreža
  • vizualno usklađivanje sa identitetom Vaše tvrtke
  • vođenje profila (dodavanja sadržaja, skupljanje lajkova, dovođenje followera, sheranje sadržaja...)
  • povezivanje profila sa Vašim web sajtom

Razmena bannera

Banner marketing
  • plaćeno postavljanje reklamnog bannera na sajtove koji su visoko posećeni, a u svrhu povećanja broja poseta, prodaje ili svesti o brendu
  • besplatno postavljanje bannera u mreži sajtova za razmenu bannera, a u svrhu povećanja broja poseta, prodaje ili svesti o brendu

Razmena linkova (Link Exchange)

Razmena linkova (Link Exchange)

Postoji više razloga za razmenu linkova sa sajtovima. Pre svega je važan sadržaj sajta, zatim dizajn i na kraju njegova pozicija na Google pretraživaču - a može i obrnuto.

Uglavnom, razmena linkova je besplatna i radi po načelu reciprociteta.


Razmena prometa (Traffic Exchange)

Razmena prometa (Traffic Exchange)

Traffic exchanges programi (TEs) su osmišljeni s namerom da omoguće korisnicima stvaranje konstantnog prometa na sajtu  dovođenjem posetioca na sajt.

Ovaj sistem donosi željene rezultate obzirom da dovodi posjetitelje koji su već jednom delom unaprijed zainteresovani za ono što Vaš sajt nudi, a povećani broj posetioca će se također povoljno odraziti na bolji reiting na pretraživačima.


SEM (Search Engine Marketing)

SEM Searh Engine Marketing

SEM marketing odnosi se na promovisanje putem plaćenih oglasa koji se pojavljuju na pretreživačima ili na mreži sajtova koji surađuju sa pretraživačima.

Najpoznatiji su Google Adwords za pretraživače, te Facebook i Instagram oglašavanje za socijalne stranice.

S obziroma da nisu jeftini, traba ih pažljivo koristiti.


Ivestiranje u kvalitetan i optimizovan web sajt sa dobrom web promocijom (socijalne mreže, razmena bannera, linkova i prometa) zahtevaju puno manje korištenje Search Engine Marketinga (plaćanje oglasa)!
Web sajtovi koji nemaju SEO i nisu povezane sa socijalnim mrežama, da bi se istakli moraju puno koristiti Search Engine Marketing (plaćanje oglasa) što kroz par godina i desetorostruko nadmašuje cenu kvalitetnog, optimizovanog i web promovisanog web sajta.
Copyright © 2024, Animat Studio. Developed by Animat studio.