Što je SEO optimizacija?

Što je SEO optimizacija?

SEO (Search Engine Optimization) optimizacija je proces poboljšanja vidljivosti web sajta u organskim (neplaćenim) rezultatima pretrage.

Cilj SEO optimizacije je da poboljša rangiranje web sajta na pretraživačima, kao što su Google, Bing ili Yahoo, za relevantne upite korisnika pretrage.

SEO se sastoji od različitih tehničkih i kreativnih elemenata primenjenih na web sajt kako bi se poboljšala njena relevantnost i autoritet u očima pretraživača. Neki od osnovnih elemenata SEO-a uključuju:

  • Ključne reči: Istražite i koristite relevantne ključne reči u sadržaju, meta tagovima i drugim elementima web sajta.
  • Tehnička optimizacija: poboljšanje tehničkih aspekata web sajta kao što su brzina učitavanja, prilagodljivost mobilnim uređajima, struktura URL-a i drugi tehnički faktori.
  • Izgradnja linkova: dobijanje kvalitetnih veza sa drugih web sajtova koje upućuju na vašu web lokaciju.
  • Kvalitetan sadržaj: Kreiranje visokokvalitetnog i relevantnog sadržaja koji je usklađen sa ključnim rečima i koji privlači vašu ciljnu publiku.

Cilj SEO optimizacije je da poboljša rangiranje vašeg web sajta u rezultatima organskog pretraživača, što može dovesti do povećanja organskog saobraćaja, više potencijalnih klijenata i povećane prodaje a bez plaćanja reklama.

 

Tagovi: SEO optimizacija
Copyright © 2024, Animat Studio. Developed by Animat studio.